Новини

17 05.2016
Поредното доказателство за високия професионализъм на фирма Артек-92 ООД Още
21 01.2016
Функционален, ергономичен и лесен за поддържане - дишащият протектор за матрак е един прекрасен избор за Вашия матрак Още

Тъкани

 

 

 

Освен да предлагаме дизайнерски колекции и разнообразие от десени и цветови гами, фирмата ни държи изключително много на качеството на тъканите. Всички наши чуждестранни доставчици на тъкани са изключително модерни и съвременни фабрики с последно поколение машини. Всяка една доставка от тъкани се изследва от независимата лаборатория на Булгарконтрола.
Платовете са със сертификат ЕКО ТЕКС СТАНДАРТ 100 удостоверяващ екологичната чистота и безвредност на тъканите. За издаването на този сертификат се анализират не само изделията, но и производствените процеси, като се изисква прилагането на технологии гарантиращи отсъствието на токсични вещества.

 

Какво означава броя на нишките?

Използва се, за да се обозначи гъстотата на плетката при дадена тъкан. Броят нишки на квадратен сантиметър е мярка за качество, която се използва с текстилната промишленост. По-големият брой нишки е показател за плътността на тъканите.

 

Памучен сатен – 87 нишки/см2    Състав - 100% памук
Памучният сатен е тъкан от най-висок клас. Погрешно част от потребители бъркат тази тъкан с хлъзгавите и изкуствени (100% полиестерни) нискокачествени материи. Памучният сатен е естествена материя, съставена от 100% памук (без наличие на полиестер). Сатенът е мека и приятна на допир тъкан, отличаващ се с блясък и издръжливост. Благодарение на тъкачната си структура 4/1 (сплитка) и специфичния процес мерсализация, тъканта има изключителна мекота и блясък.

 

Ранфорс - 57 нишки/см2    Състав - 100% памук
Тъкан отличаваща се с по-голяма мекота и здравина спрямо стандартните видове “хасета” предлагани на българския пазар. Разликата идва още от структурата на нишката, тя е усукана (рингова) прежда, което й придава по-голяма здравина и по-малка свиваемост. Спецификата на конструкцията: гъстини 57 нишки см2 / прежда тех 20 /120 гр/м2 позволява самата тъкан да е по-фина и по-мека на допир.

 

Поли – Котън  -  52 нишки/см2    Състав -  50% Памук/ 50% ПЕ
Съставът на тази тъкан се отличава с наличието на полиестер, съчетан по високотехнологичен начин с памучни нишки – така полученото плетиво придава голяма здравина и малка свиваемост на платовете. Тъканта Поли – Котън е допълнително обработена за по–голяма мекота и блясък.

 

Микрофибър  -    Състав - 100% ПЕ

Тъканта е съставена от щапелни полиестерни влакна със специална обработка за мекота при допир. Микрофибърният плат е със специфична сатенена сплитка, която придава обем и мекота характерна за памучния сатен. Десените са апретирани с дисперсно багрене, което придава перфектна устойчивост на багрилата върху тъканта при пране и сухо триене. Предимството на тази тъкан е, че тя е устойчива на петна, бързо съхне и не се мачка

 

За да се запази за дълго вида и сътоянието на тъканите, те трябва да се третират според условията обозначени на опаковката.

 

Oeko-Tex Standard 100