За Dilios

DILIOS е запазена търговска марка, собственост на фирма Артек 92 ООД. Името и марката са патентовани за територията на България и Европа, в Европейското патентно ведомство. Това e обусловено от бързата експанзия на марката и продуктите й в цяла Европа.

DILIOS e реномиран бранд, създаден и патентован през 2012 г. от екип от професионалисти с дългогодишен опит в областта на домашния текстил. Марката е създадена за хора, които държат на качеството, разнообразието и домашния уют.

Идеята за собствена марка идва от желанието за разпознаваем бранд, гарантиращ качествен продукт, изработка, както и материали съответстващи на високи стандарти, екологична чистота и безвредност на компонентите. Основна цел и политика на фирмата е да поддържа и развива марката DILIOS, която да се отъждествява и бъде синоним за качество.

С марката DILIOS ние гарантираме качеството на продуктите, тяхната изработка, екологичност и безвредност на компонентите, използвани при производството им. Основна цел на фирмата е брандът DILIOS да бъде нарицателен за качествени продукти, осигуряващи комфорт във всеки дом.

Продуктово портфолио: спално бельо, шалтета, чаршафи, пликове, калъфки, чаршафи с ластик, хавлии, халати, плажни кърпи, завивки, възглавници, одеяла, покривки за маса, детски пижами, непромокаеми протектори и др.

DILIOS притежава най-голямата собствена колекция десени за спално бельо с платени авторски права в България. Партнира си с утвърдени и реномирани дизайнерски студия за интериорен дизайн в Европа, чрез които ежегодно подновява колекцията си.

Продуктите на DILIOS ежегодно са представени със собствен щанд на най-голямото и развито международното изложение за домашен текстил във Франкфурт – Heimtextil. По време на изложението фирмата представя най-новата си колекция, последни модели и дизайн. Интерес към продуктовото портфолио проявяват търговци, международни вериги магазини и хипермаркети.

За Артек 92 ООД (www.artek-bg.com)

Артек 92 ООД е текстилна компания с дългогодишен опит и традиции в производството и търговията с домашен текстил. Създадена през 1992 г. като малка семейна фирма само с двама служители, днес във фирмата работят над 60 човека и е една от водещите в бранша, чиито продукти са едни от най-търсените в сферата.

През 2015 г. фирмата реализира мащабна инвестиция на стойност 6 млн. лева със закупуването на 9 дкa терен в района на летище София и построяването на нова, модерна фабрика за производство на спално бельо. Новопостроената сграда е с разгърната застроена площ от 4 500 кв.м. и представлява складови площи, логистика, административна сграда, шивашки цех и фирмен магазин – шоурум. Фирмената база е номинирана за участие в националния конкурс „Сграда на годината 2015 г.“ в категория производствени и логистични сгради.

Безопасността на продуктите, експлоатационната надеждност, екологичните и модни аспекти са под внимание. Важно за нас е да създадем у клиентите потребност за гарантирани екологично чисти продукти определени от законодателите и водещите търговски марки.

Артек 92 ООД е сертифицирана от германския институт Hohenstein за екологично чиста продукция. Всички тъкани притежават сертификат Oeko-Tex Standard, удостоверяващ екологичната чистота и безвредност. За издаването на този сертификат се анализират не само изделията, но и производствените процеси, като се изисква прилагането на технологии, гарантиращи отсъствието на токсични вещества. Сертификата, който притежават нашите тъканите е най-високия възможен class 1, който удостоверява и дава право на продукцията ни да бъде ползвана безопасно от деца и бебета

Партньори на фирмата в България са всички големи вериги магазини, хипермаркети, мебелни салони, онлайн магазини и над 120 търговци на едро и производители.

Освен на вътрешен пазар фирмата е и експортно ориентирана, като изнася продуктите си основно в страните от ЕС.

Сертификати

Освен онлайн платформата www.dilios.bg, Артек 92 разполага и с фирмен магазин-шоурум в собствената си производствена база на ул.Неделчо Бончев 29, в гр.София.