Как да удължим живота на продуктите

По последни проучвания, човек спи средно по две хиляди и петстотин часа годишно. Това се равнява на повече от сто цели дни, прекарани в леглото всяка година! Тъй като Вашите чаршафи и завивки са в постоянна употреба, е препоръчително да се полагат грижи, за да може те да издържат по-дълго и да Ви осигурят най-приятните сънища. За да постигнете възможно най-добри резултати, е важно да следвате инструкциите за третиране на етикета на продуктите.

Ето няколко основни правила, за да запазите по-дълго Вашето спално бельо:

  1. Сменяйте и изпирайте чаршафите всяка седмица, за да намалите износването им.
  2. Избягвайте употребата на белина. Белината може да бъде твърде силна за някои памучни и естествени влакна, както и да навреди на цветовете и текстурите на продуктите.
  3. Използването на Оптикъл брайтнърс върху бели тъкани е безопасно, но препоръчваме никога да не ги използвате върху цветни.
  4. Изпирайте спалното бельо на щадящи програми за памучни материи и на подходяща температура. Използването на препарати, които са ефективни и при по-ниска температура на пране, гарантира премахването на всякакви замърсявания.
  5. Уверете се, че спалното бельо е напълно сухо преди да го съхраните в своя гардероб, за да предотвратите образуването на влага и плесен.
  6. Поддържайте своя гардероб за спално бельо добре проветрен и сух. Влажните гардероби, дрешници и помещения могат да доведат до появата на мухъл!