Тъкани и материали

Освен да предлагаме дизайнерски колекции и разнообразие от десени и цветови гами, фирмата ни държи изключително много на качеството на тъканите.Ние от Дилиос ви предоставяме малко повече информация относно материалите, които използваме с грижа за вас.

Какво означава броя на нишките?

Използва се, за да се обозначи гъстотата на плетката при дадена тъкан. Броят нишки на квадратен сантиметър е мярка за качество, която се използва с текстилната промишленост. По-големият брой нишки е показател за плътността на тъканите.

Памучен сатен (82 нишки  см2/ състав 100 % памук)   – това е висок клас сред тъканите за спално бельо.Тъканта е характерна със специфична мекота, нежност и комфорт, изготвена от специално заздравени и обработени пенирани прежди, специална тъкачна сплитка (4/1-една нишка отдоло четири отгоре) и финиш обработка (наречена мерсализация-благодарение на нея сатена става пухкав и мек на допир и блестящ на светлина).

Все още някои възприемат сатена като  хлъзгава и лъскава тъкан, което реално  е характерно само за изкуствените полиестерни сатенирани материи, които в студено време не задържат топлината, а при топло изпотява тялото.Това не се получава при естествените тъкани от 100% памук.

Ако сте взискателни към вашия дом или хотел, искате вашето семейство или гости да се чувстват комфортно и приятно Ви препоръчваме луксозен комплект от 100% памучен сатен. С него със сигурност ще впечатлите всички.

Ранфорс (57 нишки см2 / състав 100% памук) – тъкан отличаваща се с по-голяма мекота и здравина спрямо стандартните видове “хасета” предлагани на българския пазар. Разликата идва още в структурата на нишката, тя е усукана (рингова) прежда което и придава по-голяма здравина и по-малка свиваемост. Спецификата на конструкцията: мека на допир, с малка свиваемост и голяма здравина.

Поликотън (48% Памук / 52% Полиестер)Поликотън е съкратеното название на комбинирана тъкан, създадена от синтетични и естествени нишки – памук и полиестер. Материята успешно съчетава в себе си най-добрите предимства на двете тъкани. В резултат на това, тя се отличава с по-висока здравина и издръжливост от обикновената памучна материя. Благодарение на втъканите влакна полиестер, спалното бельо не се свива при пране на по-висока температура, не променя формата си и не се смачква. 

Плосък печат- този начин на щампиране ни помага да разнообразим начина на структуриране на самите щампи, фигурите и елементите в тях. При този вид щампиране се постигат по-големи и ефектни образи върху плата.

Фото печат-това е щампа при която се постига ефекта на реалният образ на фигурата която искаме да изобразим. Самото име на технологията която се използва подсказва какво точно постигаме с нея.Този печат е реално снимка която се пренася върху плата.

Реактивен печат – е най-съвременната и качествена технология на печат. Характеризира се с по-голяма устойчивост на цветовете при пране. Използва се при наситените и ярки цветове-черно, червено, лила, оранжево  и др.

Реактивният печат осигурява по ярки и наситени цветове.

Производителите рядко използват “реактивен печат”, заради по-скъпите технологии, бои и по-високите крайни цени на изделията.

Продукта и тъканите са тествани в БУЛГАРКОНТРОЛА АД и отговарят на всички изисквания по БДС.

*Десените в каталозите са патентовани и са изключителна интелектуална собственост на Артек-92 ООД. Всяко копиране или възпроизвеждане е нарушение на закона!